fredag den 26. august 2011

Imperialistiske tankegang

Den imperialistiske tankegang er en tankegang, der er stærkt karakteriseret af kolonisering, protektionisme og monopolisme.

Imperialismen kan være en konsekvens af kapitalismen, hvor man går ind og fordrejer den økonomiske politik og i stedet for at handle frit mellem landene, tager monopol på ikke teknologisk udviklede lande, monopolisme.

Den er derfor præget af en egoisme (”mere vil have mere”), som går ud over handelen mellem landene. Nationerne handler efter deres eget behov og beskytter sig selv, protektionisme.

Nationernes økonomier er et magtspil, hvor det handler om at kolonisere og få monopol og magt over flest lande, kolonisering.
Èn grund til at lave kolonier, er så f.eks. England kan komme af med sin overproduktion. Derfor eksporterer man varerne man har i overskud til kolonierne, hvor man derfra f.eks. importerer råstoffer, eller andre afgrøder man ikke selv har.




1 kommentar:

  1. Husk at angive hvem I er.
    I skal også være tro mod jeres kilder. Jeres kritik af imperialismen er inspireret af Lenin. Det skal I skrive.
    >Desuden mangler jeg at der ikke kun er fokus på en økonomisk tankegang, men også på de forestillinger der er tilknyttet imperialismen

    SvarSlet